Welcome


Diary myself links

hye welcome to myblog
don't forget to follow me ok :)

Tagboard




Credits

Template : EniqLaila
Basecode by : Ajib
Tutor : Nana Euphemia
Other : Mr.Google

0 Comment(s) ● Selasa, 22 Mei 2012 ● 7:26 PG
hye kawan2 blogg...lama kn x jumpa...tetiba jek hari ni nk bukak blogg sebab nk kongsi cite menarik ngn kawan2....moga terhibur..hehehe

mguu lepas sy blk kampung...seronok yang teramat sngt...mana x nya seronok sebab semua adik beradik arwah ayah saya balik...dn jumpa pulak sepupu saya yang dh lama x jumpa...makin besar, hansome dan lawa2 adik2 saya...paling seronok kteorg semua dapat jumpa sepupu kteorg x lain x bukan ABD HALIM AHMAD, artis kumpulan DEVOTEES..

sepupu saya yg seorg ni sibuk sebab dia artis kumpulan nasyid yang semakin di kenali oleh semua lapisan umur...tapi walupon artis dia tetap x sombong malah selalu beritahu kteorg ape lahu terbaru...paling seronok ade jek lawa atau benda yang dia nk sakat adik2 sepupu dia kat kg...hehehe..

hepinya...tapi bukan tue aje..kteorg balik sebab nk buat tahlil dan baca yassins erta solat berjemaah satu keluarga untuk arwah atok, arwah ayah saya dan juga sdra mara kami yang telah bertemu ALLAH terlebih dahulu..itulah sebenarnya n iat kteorg balik kampung...sambil2 tu dapat jugak melihat telatah makcik2 kteorg yang happening nie....terasa kebahagiaan dlm diri sy...yela saya sorang jek ayah yg xde jadi dgn mereka lah sy menunpang kasih klu balik batu pahat....

paling seronok ble dapat makan ayam goreng berlada mak sedara kteorg sape lagi klu bukan MAK ILA pergghhh mmg superb ah msakan mak sedara saya...kompom kenyang smpi malam...x tinggal jugak sambal lonteh jawa...klu sape2 nk resepi tu leh ah tnya sy..hehehe...

lepas jek solat maghrib, tahlil dn baca yassin kteorg solat isyak berjemaah lagi...lepas tu kteorg pon mula kan lah aktiviti malam tu dengan jamuan makan yang telah kami buat gotong royong pada awal siang nya....sekali tngok makanan pergghh mmg bnyk...maklum ah kan famili besar....

sebelum mkn tu wak ali sy membaca doa dan bermulalah sambutan hari ibu dan hari jadi nenek saya dan wak siti saya serta pak mohid dan adib...betapa sungguh meriah suasana malam tu dengan nyanyian sekawat ke atas nabi s.a.w agar nenek, mak2 sedara sy diberikan kesihatan yang baik dan sentiasa diberkati....

jgn x tau majlis yang berlangsung tue siap ade buat event kat fb lagi...sape lagi yg buat klu bukan saya...hehehe..tolong organize jek...siap ade aturcara lagi..hehee..aturcara tu direka khas oleh wak siti, saya hnya menjalankan jek..hahaha...tergelak jek dibuatnya....kdg2 nk balik susah..hnya kat fb jek kami berjumpa dn tahu aktiviti sedara mara yg lain...

hahaha...pergghhh x sangka lak pnjg btol karangan sy malam niey..x sedau lak pulak pnjng berjela...hehehe,..tulah kan klu nk cte pasal famili saya yang kat batu pahat ni...rsenya x cukup nie..xpe lah..nnt ble ade ag cte menarik sy kongsikan lagi yokkk....k lahh...sy nk sambung makan jap...bru terasa lapar perot nie....

selamat malam u aoollss...n nt kte ketemula lagi...

Assallammualiakum....

0 Comment(s) ● Selasa, 1 Mei 2012 ● 5:28 PG
Assllammualaikum sume...lamanya saya x bukak blogger...rin du lah pulakk..huh..arini penat sngt..sebab baru jek balik dr puchong antr adik daftar belajar kat Putra Intelek International College.....tempat ok lak..strategik..senang nk beli makan..kemudahan pon bnyk jugak...pape pon harap adik aku ni dapat belajar dngan bersungguh2...kos yg dia amik pob agak mencabar jugak..Diploma in Risk Management...dengar pon dh takot...tp jgn takot...itu minat dia...jadi kne lah buat sebaik mungkin...

0 Comment(s) ● Khamis, 15 Mac 2012 ● 8:32 PG
liyana othman itu,lah  nama aku yang telah diberi oleh arwah ayah aku Allahyarham Othman bin Hj. Sharif + Norhayati binti Hj. Kalil..pada mula nya aku sendiri tidak tahu maksud nama sebenar aku...apabila telah di kaji dan selidik didalam nama2 islam..mksud nama ku adalah KEHALUSAN DAN KELEMBUTAN..ramai yang pelik kan mksd nama yg sngt baik..tetapi dasarnya aku seorang yang kasar dan degil..tapi hnya orang yg mempunyai nama LIYANA sahaja tahu apa maksud disebalik nama yang begitu unik dan cantik bagi aku lah..thanks a lot buat ayah dan mak sebab bagi nama ini untuk saya...luv yOu selamanya...

0 Comment(s) ● ● 8:24 PG
hehehe...aku ngah on facebook ni tadi..sambil2 ngah nk on9 blogg..ade aku yg jantan nie kemain joget lak depan aku...sengal jek kann..mcm2 kerenah adik aku nie...aku pOnn jawab lahh..ko dh kenapa emy.hahaha..ye gelak lak,..mau x kenapa aku cakap mcm tue...iklan ape ntah td tetiba jek joget depan aku...dh mcm kne sampuk lakk...tu lahh org ble ramai adik nie mcm2 peel yg ade...8 org adik beradik aku...mcm2 perangai lahh..hehehe..tu lah dia serba sedikit pasal adik aku nie...tapi klu ngajuk dh mcm pompuan terus masuk bilik...hahaha..helmy..helmy...tua diaa,,,weee~~~

0 Comment(s) ● Sabtu, 10 Mac 2012 ● 6:49 PG
hye...lama kan saya x cot cet cot cet kat blogg nie kann...maklum ah sibuk sikit...
kawan2 semua sihat tak...sebenarnya saya bnyk story nk cte...tapi kne amik mood bru leh cte...
pape pon saya just bg laluan jek nie...esok..esok..saya akan cte..mesti x sabar kann..ok nnt jumpa lagi uolllss..luv yoU muaahhhzzxxx...

0 Comment(s) ● Ahad, 19 Februari 2012 ● 7:04 PG
Assallammualaikum...
hye uollsss kte bru jek edit gmbr bru tau...hehehe...dh lme nya x edit gmbr..xtau ah pae rupenya..
gmbr dh lama mse prgm sntai retro aritu..bru nk edit..maklum ah bru jek kte jumpa gmbo tue..ahahaha..
oke tu jek kte nk bgtau sebenarnya..xde ape yg menraik pOn..sekadar nk msukkan pic bru jek..wakakaka...
lihat lah yek gmbr yg telah di edir oleh cik LIYANA OTHMAN ni...bye uollsss..miss u damn !!!
 kat autocity mlm new year...ade prgm kat ctu..
 lepak makan jap kat kedai ni..lapo perot..hehehe..
 kat dalam keta bru lepas amiik abg erry dn telah di makeup oleh ea..
paksa suh make up...hahahahha....
 gabungan 3 gmbr ku yg telah aku amik dr album...hahaha..
gmbr gediks ku dh keluar..yeahhh!!!

0 Comment(s) ● Jumaat, 17 Februari 2012 ● 11:50 PTG
hye uollsss . hari ni saya tension sikit lahh . nak tau kenapa saya tension . sebab saya x dapat nk ikut program jelajah keamanan GAZA yg terleh bermula dr seri negeri dan sekitar Negeri Melaka . issshhhh x suke . x suke . sebab x dapat join tau . terasa ade jek yg tertinggal . semua pegi kte jek x g . yang paling best nya TUN MAHATHIT MOHAMAD turun melaka dan join sekali jelajahan keamanan nie...uaaarrrrghHhhh geramnya x dapat nk amik gmbr ngn Tun . dr sekolah rendah sehingga lah skrg kita mmg bercita2 sngt nk bergambar bersama Tun . suka dengan cara pemikiran Tun dan cara Tun mentadbir kerajaan mengikut kepakaran dan kebijaksanan beliau .. beliau adalah sumber inspirasi saya .. alangkah indah nya bile dapat amik gmbr ngan Tun tau ... xpe lahh yg penting saya masukkan gmbr Tun di dalam blog saya sebagai IDOLA yg tiada tolok ganti nya...

 Tun Mahathir adalah yg terbaik di Malaysia dan merupakan
seorang yang betul2 berkaliber di Malaysia
 tokoh yang tiada gantinya..
 seorang yang bijaksana dan pintar didlm ekonomi negara dan apa saja bidang...
 seorang anak melayu yang cukup kuat disiplin dirinya iaitu Tun Mahathir...
sretiap hujah yg diberikan sungguh tepat dan bernas...

Tun juga merupakan seorang yang berfikiran jauh dan seorang yang bijak dalam apa jua bidang...tidak salah klu kte katakan beliau adalah Legend Malaysia selain dr pemimpin yg terdahulu..idea beliau yg sungguh baik sekali...cuma bila lahh dapat amik gmbr kan....hope satu hari nnt dapat lah bergambar dengan Tun..insya Allah akan dapat juga akhirnya..

Tun Mahathir inspirasi hidupku dan idola ku....


Past